VASTE HUISHOUDHULP VOOR EEN DIENSTENCHEQUE PER UUR

De dienstencheque is een door de federale staat gesubsidieerd systeem dat de particuliere gebruiker
een betaalmiddel verschaft waarmee hij een werknemer van een erkende onderneming kan betalen
voor huishoudelijk werk dat zowel bij hem thuis als buiten zijn woning verricht wordt.

OnsAanbod_Active-01Dweilen, schrobben, schuren, stofzuigen, tot bv het verwijderen van spinnenwebben achter je verwarming. Buiten stof zijn er zoveel meer redenen voor een grondige schoonmaak. Een schoongemaakte kamer ziet er niet enkel mooi uit, ze is ook gezond en hygiënisch.

OnsAanbod_Active-02Stof gaat, staat en kruipt overal. Op je vensterbank, onder je kast tot bv op één van je pas gepolijste familiefoto’s. En ja hoor, ook deze plekken verdienen extra zorg. Haal je huis van onder het stof en profiteer in volle mate van een gezond & hygiënisch huishouden.

OnsAanbod_Active-03Jouw huishouden, dat is jouw handtekening, met respect voor elk detail. Geef toe er is een goede reden dat die vaas net 2 cm naar links staat en die kader rechts boven de muur in perfect contrast hangt met jouw interieur. En gelijk heb je. Daarom hechten we ook aandacht aan de kleinste details. Van het onderhoud van delicate oppervlakken tot en met het opblinken van vingerafdrukvrije tafels en fotokaders. Je zegt het maar!

OnsAanbod_Active-04Je ramen en deuren zijn als een poort recht naar de ziel van je woning. En geven vaak al snel een eerste indruk van de achterliggende kamer. Je kent het wel: “You only have one chance for a first impression”. Maak dus van blinkende klinken en glasheldere ramen jouw handelsmerk. Een kleine nuance voor net dat beetje meer.

OnsAanbod_Active-05Een blinkende vloer of een stralend parket. Dat is de opstap naar een huishouden om jaloers op te zijn. Een vloer is veel meer dan een tegel of een plank. Voor ons is het als het eerste raakpunt van heerlijk thuiskomen. Met ander woorden: blinkend, proper en hygiënisch, zelfs op blote voeten.

OnsAanbod_Active-06Ken je dat gevoel. Je komt thuis, je barst van de honger en je hebt inspiratie voor één van je meest sappige creaties. Tijd om aan de slag te gaan. Oeps? Is iemand zijn afwas vergeten? Ai met welke potten ga je nu koken. Van leek, hobbykok tot chef. Wat je ook bent, iedereen geniet mee van een propere en nette keuken.

OnsAanbod_Active-07Onze huishoudhulpen kunnen zoveel meer dan enkel ‘kuisen’. Heb je is geen zin om te koken, of ben je zelf niet meer zo vlot in je keuken? Blijf niet op je honger zitten. Zelfs achter jouw fornuis staan ze stevig hun mannetje. Laat het smaken!

OnsAanbod_Active-08Schoonmaken, strijken, poetsen, koken en daarbovenop nog je was. Ook het huishouden kan best intensief zijn. Onder de leuze fris gewassen en vers gestreken geniet jij van steeds propere kleren voor elke dag. Met andere woorden: je was fris gewassen en opgehangen bij thuiskomst, zo simpel kan het zijn!

OnsAanbod_Active-09Naast de sleur van de dagelijkse schoonmaak is er ook nog die overvolle wasmand en dat logge strijkijzer. Loopt het stoom je nu al uit de oren? Met La Belle Maison geniet jij van een lege wasmand bij thuiskomst. Je beste outfit fris gewassen, gestreken en opgehangen in je kast? Dat is nu heerlijk thuiskomen!

OnsAanbod_Active-10Onder het motto “zoveel meer dan een huishoudhulp”, weten wij als geen ander dat elke detail telt. Verse handdoeken in de badkamer, de geur van fris en zuiver beddengoed tot aan het verversen van je wc papier. Fijnzinnige details voor een extra proper en hygiënisch huishouden.

OnsAanbod_Active-11Een gezond en hygiënisch huis dat is nu werkelijk genieten. En toch blijft er een subtiele ruimte voor verbetering. Naast een blinkend huishouden weten onze huishoudhulpen perfect hoe ze elke kamer in jouw woning het best verluchten. Een fris en gezond huis? Dat is net dat kleine beetje meer genieten!

OnsAanbod_Active-12Vergeet uitpuilende vuilbakken. Onze huishoudhulpen geven ook deze jongens met veel plezier een gepaste make-over. Een gezond en fris aura doorheen heel je huis, zelfs tot in dat emmertje onder de gootsteen in de keuken. Dat is onze garantie voor een hygiënisch en fris huishouden.

OnsAanbod_Active-13Ben je zelf niet meer goed te been of ben je het gevoel van lege voorraadkasten beu. Onze huishoudhulpen strekken graag de benen en schieten je met veel plezier te hulp. Leg je boodschappenlijstje dus al maar klaar; wij helpen je graag met al je dagdagelijkse aankopen.

OnsAanbod_Active-14Met onze leuze uw huishouden in vertrouwen weten wij als geen ander dat uw huishoudhulp zoveel meer is dan een zomaar ‘kuisvrouw’. Buiten het aanzicht van een proper en hygiënische woning bieden wij zoveel meer, net dat wat je misschien het blote oog niet ziet.


ONZE HUISHOUDHULPEN MOGEN ZOWEL BINNEN-
ALS BUITENHUIS INGESCHAKELD WORDEN

 • Schoonmaken (stofzuigen, schuren, dweilen, …)
 • Afwassen
 • Bereiden van maaltijden
 • Boodschappen
 • Klein verstelwerk
 • Linnengoed verversen
 • Ramen
 • Wassen en Strijken

Deze diensten kunnen enkel uitgevoerd worden door werknemers aangeworven in bedrijven erkend in het kader van het dienstenchequessysteem.
Ons erkenningsnummer: 04347

Werken met dienstencheques

DienstenchequesBySodexo

*Nieuw | Beheer je dienstencheques via je smartphone: 

stock-vector-vector-circle-shape-circle-stamps-round-brush-stroke-icon-logo-banner-design-292020326-compressor

Wat zijn de voordelen van de app ?

 • Dienstencheque prestaties bevestigen of betwisten
 • Het saldo van uw elektronische dienstencheques raadplegen
 • Quota van uw dienstencheques raadplegen binnen het huidige fiscale jaar
 • Historiek van de dienstencheque prestaties raadplegen
 • Historiek van uw aangekochte (papieren en/of elektronische) dienstencheques raadplegen
 • De laatste nieuwsberichten volgen i.v.m. dienstencheques van uw gewest


Download voor Android

 1461770604_android Beschikbaar voor Android


QrCodeIOS

 Beschikbaar voor Iphone

Sodexo: Handige documenten

Sodexo: Omruiling formulier papieren dienstencheques

Sodexo: Terugbetaling formulier papieren dienstencheques

Sodexo: Formulier Dienst na-verkoop (verloren dienstencheques)

Sodexo: Infobrochure: Werken met dienstencheques

Veel gestelde vragen

FISCAAL VOORDELIG

Betalen met dienstencheques is niet enkel makkelijk, maar ook voordelig. Haal straks nog een professionele huishoudhulp in huis en geniet van een fiscaal aantrekkelijker voordeel. Een dienstencheque van € 9 krijgt u nu voor €6,30, na fiscale aftrek. En dit voor de eerste 155 dienstencheques, per persoon.

Met andere woorden bent u niet alleenstaand, dan kan uw partner of uw huisgenoot ook dienstencheques aanvragen waarvan zijn/haar eerste 155 dienstcheques terug volledig fiscaal aftrekbaar zijn. Kort samengevat is dit bijvoorbeeld een vaste huishoudhulp bij u thuis voor 4u per week gedurende 38 weken lang voor slechts € 6,30 per uur. En dit per persoon.

Geef toe? Dat is nu toch werkelijk, heerlijk thuiskomen!

Inhoudelijk upgedated: januari 2016
EEN WIN – WIN

Voor U

De aankoop van dienstencheques geeft recht op een belastingvermindering van 30% op de totale waarde van de dienstencheques. Een dienstencheque van € 9 kost u dus uiteindelijk maar € 6,30.
De werknemer is gedekt bij een ongeval, wat niet het geval is bij zwartwerk.
Uw huishouden als uw huishoudhulp verzekert tegen schade en ongevallen.
U draagt rechtstreeks bij tot het creëren
van jobs.

Voor Hem / Haar

Dankzij een ECHTE arbeidsovereenkomst, geniet uw huishoudhulp van alle sociale voordelen die daaraan verbonden zijn:
 • Sociale bescherming
 • Pensioenbijdrage
 • Vakantiegeld
 • Gewaarborgd loon bij ziekte of arbeidsongeval
DIENSTENCHEQUES AANVRAGEN

U wenst met dienstencheques te betalen. Dit kan op 2 manieren:

 • Online registratie
 • Inschrijvingsformulier

Zodra u uw gebruikersnummer ontvangt, kan u dienstencheques bestellen

LimietTot 2000 D.C. per jaarVrouwelijke zelfstandige
WERKING VAN DIENSTENCHEQUES
Kort samengevatPapieren dienstenchequesElektronische dienstenchequesWat is het verschil
GECERTIFICEERDE DIENSTENONDERNEMING

screenshot.366

TOEGELATEN ACTIVITEITEN

Het gaat om activiteiten die inspelen op individuele, persoonlijke of familiale noden in het kader van het dagelijkse leven. Het betreft activiteiten:

 • Activiteiten verricht in de woning van de gebruiker
 • Activiteiten verricht buiten de woning

 

 • Als we woensdags thuiskomen ruikt het huis altijd fris. Oh Elke. We zouden je niet meer kunnen missen!
 • Ik wil nog even zeggen dat ik heel tevreden ben over jullie diensten en mijn huishoudhulp. Ik zou mijn huishoudhulp niet meer kunnen missen. Het is zo fijn thuiskomen in een proper huis!!!
 • In het begin was ik zeer wantrouwig. Je woning openstellen voor iemand… Maar gelukkig heb ik wel nu uitstekende poetsvrouw. Alicia, je bent een schat!

 • Ik ben wat ouder en vroeger was mijn huishouden extra moeilijk.
  Gelukkig heb ik de hulp van Agnieska. Ze maakt mijn week steeds goed.
  Oh Agnieska! Nen dikke merci, ik zou u echt niet meer kunnen missen.

 • Ik ben heel de dag weg maar bij mij thuis is echt alles netjes in orde. Van de was tot aan de boodschappen; heerlijk, zo’n tweede vrouw in huis!

 • Wij zijn wel heel erg tevreden over haar, ze doet het echt geweldig!