La Belle Maison verzegelt nominatie voor de Pool van het Jaar – Polakroku

La Belle Maison verzegelt nominatie voor de Pool van het Jaar – Polakroku

Logo-nl

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Raad van de Poolse Gemeenschap van België (verder de Raad genoemd), met zetel in de Baron de Castrostraat 46, 1040 Brussel, in samenwerking met de Consulaire Afdeling van de Ambassade van de Republiek Polen in het Koninkrijk België (verder de Consulaire Afdeling genoemd) en de volgende organisaties: Poolse Emigratie, Polish Expat Network (PEN).

 

Nominatie La Belle Maison (artikel vertaling)

* Lees het oorspronkelijke artikel onderaan

La Belle Maison is het proactief bedrijf in de sector van de dienstencheques.

Het werd opgericht in mei 2009. Door het Pools-Belgisch echtpaar Agnieszka Szrejder en Geert Vissers.

Een eenvoudig idee

Hun doel was echter bescheiden:  een ​​legitieme baan verzorgen voor enkele Poolse vrouwen die al jaren werken in de streken van Antwerpen en Gent. Het eerste “kantoor” was daarom enkel een vergaderzaal in een hotel, zonder extra administratieve personeel.

Echter, het enthousiasme en de inzet in geval van Poolse vrouwen net als een solide basis op het gebied van zaken, die Agnieszka toonde, gecombineerd met een buitengewoon talent en een uitgebreide online shopping ervaring van Geert, die bekend was in de omgeving voor vele jaren als een ‘bijna Pool “, omdat hij zich kon inleven in hun problematieken in en rond de werkvloer, heeft geresulteerd in de ontwikkeling van het bedrijf, dat beide hun verwachtingen heeft overtroffen.

Van familiebedrijf tot Vennootschap

De Ontwikkeling van La Belle Maison kent sinds zijn 5 jarige bestaan in Antwerpen geen gelijke. Het Moderne kantoor op de Roosevelt bezet  op momenteel 4 verdiepingen van het voormalige hoofdkwartier van “De Lijn” op het Rooseveltplein te Antwerpen.

Daarnaast telt het bedrijf telt momenteel 16 administratieve medewerkers, waaronder 6 van de Poolse vrouwen en meer dan 700 huishoudelijke hulp uit meer dan 78 landen, waarvan meer dan de helft Pools zijn.

Investeringen in apparatuur en mensen

La Belle Maison beschikt over moderne apparatuur en gebruikt accurate systemen voor het beheer van de dienstencheques “Sodexo”.

Bovendien krijgen medewerkers gratis professionele taalcursussen en opleidingen, waarvan ook alle vrijwilligers meeprofiteren.

Daarnaast investeert La Belle Maison extra in hun mensen. Van betaald verlof op het gebied van onderwijs, integratie van kennis, taalcursussen tot het verbeteren van hun beroepskwalificaties (leraar, logistiek, verkoper – opleiden populair onder jonge Poolse mannen en vrouwen die dromen van een andere carrière).

Sociale bijstand

Een van de hoekstenen van het succes van La Belle Maison is de aanpak: “We werken met de mensen en voor de mensen”, zo biedt het bedrijf een uitgebreide gratis hulp bij het omgaan met problemen zoals verblijfsvergunningen, gezondheid, familie, belasting, tot zelfs pensionering.

Sponsoring en dank

De kandidatuur van La Belle Maison voor de wedstrijd Pool van het Jaar 2014 in de categorie van het bedrijfsleven is een uiting van waardering en dankbaarheid van de medewerkers die deze aan La Belle Maison willen doorgeven .

Agnieszka en Geert: “voor de laatste 5 jaar, ondanks de crisis, zijn we in staat om te stabiele en vreedzame werkomgeving te voorzien in België. Zo zei ook één van hun medewerkers: “La Belle Maison is een bedrijf waarvan we er vijf jaar geleden samen vanuit zijn gegaan” De vijf jaar van zijn bestaan ​​heeft het bedrijf dit jaar gevierd door een champagne evenement voor alle medewerkers. Naast hard werken mag er ook gefeest worden, bedankt voor 5 schitterende jaren, ik ben trost op jullie. Aldus Geert Vissers

No comments

Leave a reply

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *