Dienstencheques-inkombalie

Wat zijn dienstencheques?

De Sodexo dienstencheque is een door de federale staat gesubsidieerd systeem dat de particuliere gebruiker een betaalmiddel verschaft waarmee hij een werknemer van een erkende onderneming kan betalen. Dit voor huishoudelijk werk dat zowel bij hem thuis als buiten zijn woning verricht wordt. Bent u een privépersoon en woont u in België? Betaal uw huishoudhulp dan met dienstencheques van Sodexo.

Veelgestelde vragen

Het inschrijven bij Sodexo is noodzakelijk om dienstencheques te kunnen bestellen. Doordat het systeem gesubsidieerd is door de Vlaamse Overheid zullen zij een verificatie doen van uw adresgegevens. Van zodra zij uw domicilieadres in Vlaanderen bevestigen, heeft u de mogelijkheid dienstencheques te bestellen.

Klik hier om u nu in te schrijven bij Sodexo en uw dienstencheques te kunnen bestellen.
Download de Sodexo-applicatie.

La Belle Maison kan enkel dienstencheques van het Vlaamse Gewest accepteren. Uw woonplaats zal dan ook in Vlaanderen moeten gelegen zijn.

Een bestelling van dienstencheques gaat altijd gepaard met volgende vaste regels.

  • Rekeningnummer : BE41001772462610
  • Uw gebruikersnummer als gestructureerde mededeling.
  • Het over te schrijven bedrag moet steeds een veelvoud van 9,00 euro zijn, met een minimum bestelbedrag van 90,00 euro. 

Per gebruikersnummer kan u 500 dienstencheques bestellen. De eerste 400 dienstencheques bestelt u aan 9,00 euro per stuk, de laatste 100 betaalt u aan 10,00 euro per stuk. Op éénzelfde domicilieadres kan u maximum 1000 dienstencheques bestellen over de verschillende gebruikersnummers.

  • La Belle Maison raadt u aan om zoveel mogelijk personen met domicilieadres woonachtig op het adres te registeren. Zo kan u met meerdere personen dienstencheques aan 7,20 euro bestellen. Alle gebruikersnummers zijn fiscaal aftrekbaar. Wenst u meer info over het fiscale voordeel. lees dan even verder tot u aan dit puntje komt. 

Meer info over fiscale voordelen vindt u terug op de website van Sodexo

Wij raden u aan om bij de inschrijving de keuze van elektronische dienstencheques te nemen. Deze zijn veiliger, handiger en overzichtelijker en vooral milieuvriendelijker in gebruik dan de papieren dienstencheques.

  • Altijd een controlemiddel in het verleden en nu
  • Steeds de mogelijkheid om de prestaties te betwisten
  • Makkelijke applicatie
  • Melding per mail wanneer u geen dienstencheques meer heeft.

Door middel van dit filmpje kan u makkelijk ontdekken hoe de elektronische dienstencheques en de validatie verlopen!

download nu de sodexo-applicatie voor android of de app-store 

De eerste 191 dienstencheques per gebruikersnummer die u bestelt, zijn 7,20 euro i.p.v. 9,00 euro.

Gehuwde of wettelijk samenwonende partners hebben allebei recht op deze belastingvermindering. La Belle Maison raadt u aan om zoveel mogelijk personen met domicilieadres woonachtig op het adres te registeren. Zo kan u met 2 personen 382 dienstencheques aan 7,20 euro bestellen. Beide gebruikersnummers zijn fiscaal aftrekbaar. U ontvangt dit document jaarlijks rond maart.

Indien uw inkomen beperkt is, kan u toch dienstencheques bestellen en genieten van een belastingvermindering via een “terugbetaalbaar belastingkrediet”. U kan gebruik maken van uw belastingkrediet door het fiscaal attest bij uw belastingaangifte te voegen. Wanneer u geen aanslagbiljet toegestuurd krijgt, kan u deze zelf aanvragen bij uw plaatselijk belastingkantoor.

Meer info vindt U terug op de website van de Vlaamse overheid

1. Huishoudelijke hulp

Hieronder vallen alle dagdagelijkse huishoudelijke taken in een woning. Welke taken wel of niet mogen uitgevoerd worden vindt u terug in de lijst uit te voeren taken. Heeft u een specifieke taak in gedachten maar staat deze niet op de lijst? Neem even contact op met ons kantoor en wij helpen u graag verder.

2. Strijken

Dit kan gebeuren in de woning van de klant of in een strijkatelier. La Belle Maison heeft geen strijkatelier maar zet wel sterk in op strijkcursussen voor al zijn personeel.

3. Boodschappen

Onze huishoudhulpen mogen kleine dagdagelijkse boodschappen uitvoeren voor hun klanten. Zij kunnen hiervoor ook vergoed worden met dienstencheques. De betaling in de winkel zal wel moeten gebeuren met het geld dat u heeft klaargelegd voor hem/haar. De aankoop van een tv of een grote winkelbeurt (meer dan 15 stuks) wordt niet beschouwd als dagelijkse behoefte.

Voor het beheer van uw dienstencheques kan u op Sodexo volgende online formulieren terugvinden. Voor vragen of hulp kan u zich steeds wenden tot uw consulente of Sodexo. 

 

 

Consulent scant dienstencheques van poetshulp
huishoudhulpen kunnen voor al hun vragen terecht bij hun dossierbeheerster.jpg